Hoe energiemissie startte met solide online marketing

Wat doet Energiemissie?

Energiemissie is een software scale-up voor energiebeheer en management uit Diemen. Met hun platform bieden ze verschillende type klanten (van gemeenten tot grote retailers) een geavanceerd energie monitoring systeem dat real-time inzicht geeft in het energieverbruik en de prestaties van objecten en installaties. Met dit systeem zijn opdrachtgevers ook in staat complexe energiefacturen digitaal en geautomatiseerd te controleren. Zo besparen deze bedrijven kosten op hun energierekening, de complexe administratieve controle en voldoen ze aan de maatregelen vanuit het RVO.

DE uitdaging

Energiemissie wilde graag werken aan hun online marketingstrategie met als doel hun zichtbaarheid te vergroten en zich als autoriteit te positioneren. Bij de start van het project was er een website ontwikkeld door een bureau de content die werd geschreven door de eigenaar zelf. Het team wilde graag meer tijd en kennis erin steken om dit te laten groeien. Bovendien ontbraken inzichten, wat goed en minder goed werkte, met betrekking tot online marketing.

De werkzaamheden

Shape online ging aan de slag 💪. In een periode van een 6 maanden is Energiemissie geholpen met:

  • Implementatie van Google Tag manager, Analytics, search console 
  • Cookiebanner & GDPR compliance 
  • Technische aanpassingen website tbv performance en SEO
  • Ontwikkeling van nieuwe productpagina’s
  • Ontwikkeling van nieuwe over ons pagina
  • Optimalisatie van CTAs en conversiepagina
  • Nieuw SEO vriendelijk blog template en artikelen op basis van zoekvolume
  • Duidelijkere website menu structuur
  • Social media content en strategie voor Linkedin
  • Werven en onboarden van een nieuwe content marketeer

De resultaten

Met de bovenstaande werkzaamheden heeft Energiemissie nu een goed draaiende marketing motor en ook een dedicated marketing specialist in-house die de motor draaiende kan houden. Hierdoor heeft de eigenaar (Ron van der Sluis) meer tijd vrij voor zijn commerciële werkzaamheden. Bovendien heeft het team nu meer inzichten over welke onderwerpen ze kunnen schrijven om het juiste publiek naar de website te krijgen.

Zo steeg de website van Energiemissie.nl naar de 1e positie in Google op de zoekterm ‘energie management systeem’ . Ook op andere zoektermen verbeterde de positie.

De performance score van de website werd ook flink verbeterd door aanpassingen in de gebruikte WordPress website. Hiervoor werd advies gegeven aan het interne team van developers:

Reactie van de opdrachtgever

Vincent speelde een sleutelrol bij het opzetten en implementeren van onze online marketingstrategie. Voor Energiemissie was het fijn om direct te kunnen sparren met iemand die weet wat hij doet op het gebied van online marketing. Zonder tussenpersonen, zonder ingewikkelde kennissessies, gewoon direct aan de slag.

Door zijn hulp zijn we weer up-to-date qua online marketing en is Energiemissie klaar voor de volgende fase. Wij starten nu met een medewerker Marketing & Communicatie in loondienst, waarbij Vincent maandelijks bij de strategie evaluatie is. Dat we nu bovenaan in Google staan, dat is toch kicken! Het was fijn om samen te werken met Vincent en ik kan hem absoluut aanbevelen. Geef hem een marketing uitdaging en hij gaat ermee aan de slag.

Wil je jouw organisatie ook in online shape?

Ben je op zoek naar digital marketing hulp voor jouw business? Laat het vooral weten en neem contact op. Wie weet kan ik helpen bij jouw uitdaging.